"Civilizatia adevarata a unui popor consista nu in adoptarea cu deridicata de legi, institutii, etichete, haine straine. Ea consista in dezvoltarea naturala, organica a propriilor puteri, a propriilor facultati ale sale" - Mihai Eminescu

sâmbătă, 30 martie 2013

Brain Food

Cum racealo-gripo-balaurus asta nu ma lasa in pace, am fost blocat in casa mai mult decat mi-as fi dorit. Astfel, am gasit un joculet care stimuleaza neuronii destul de bine, asemanator celui mentionat in alta postare, anume  << Interlocked >>.

Jocul se numeste << Liquid Measure 2 >> si are continuare << Liquid Measure 2 - Dark Fluid Level Pack >>, apoi << L.M. 3 >>.

Primul este destul de usurel, m-am blocat doar la 3 nivele din 31 iar pentru momentele respective ai Walk-through. Dar nu il recomand a fi folosit daca nu e cazul.
Al doilea este un pic mai complex din start, dar cu incalzirea de la primul incepi si te descurci si fara ajutor.

Pe al treilea inca nu l-am testat inca, dar abia astept.

Merge jucat oricand pt ca nu are nici o restrictie de timp de rezolvare. Si stimuleaza neuronii. 

Distractie placuta!

miercuri, 27 martie 2013

Lucruri de stiut ca barbat

Fiind o persoana care a fost motivata de dorinta de a sparge tiparele in care m-am aflat la un moment dat, am avut parte de mutle experiente care m-au calit si m-au facut sa invat multe si sa inteleg mai bine rolul unui barbat intr-o relatie si familie. Rol care pentru foarte multi este inlocuit cu un surogat implementat gratie factorilor media si a pierderilor valorilor etice si morale care construiesc si dezvolta verticalitatea unei persoane.
Un om, fie el barbat sau femeie, fara o verticalitate morala si spirituala isi va lua lectiile de viata din cadrul "turmei". Din punctul meu de vedere, sufletele dominante, care in majoritate sunt barbatii, trebuie sa invete ca din "turma" generala sa se poata evidentia si sa se desprinda de ea luand sub ghidajul si indrumarea sa acele persoane pe care le poate indruma spre mai bine, corespunzator nivelului sau de evolutie
Este o responsabilitate pe care ne-o asumam in momentul in care deschidem ochii in lumea aceasta si pe care o avem de indeplinit cat de bine ne sta in putinta.

Asta este unul din rolurile principale ale noastre, de a indruma, creste si dezvolta niste valori benefice in cei din jurul nostru. Fie ei familie sau nu. Daca sunt in jurul nostru, e datoria noastra sa le punem la dispozitie, prin exemplu personal in primul rand, o cale pentru dezvoltare personala. Atunci cand persoanele dintr-un grup sunt individual puternice pot spori puterea de dezvoltare a intregului grup si astfel cresc cu totii cat timp exista cineva care sa ii poata coordona si mentine in armonie. 

Spun aceste lucruri pentru ca am vazut cu tristete cum acest rol este in buna masura uitat, inlocuit si ignorat de foarte multi si asta duce in definitiv la decaderea unei comunitati. Trebuie sa existe acesti stalpi de sustinere, trebuie sa existe aceste persoane care sa ofere un tel si un scop pentru care ceilalti sa se mobilizeze si trebuie sa oferim o viziune pozitiva de ansamblu. Am spus comunitate..usor hilar, nu? si cam trist in acelasi timp, caci nu pot sa spun ca mai avem asa ceva. Avem indivizi, avem grupuri de interes, avem mase de oameni prostite si dirijate intr-un sens prapastios.

Dorinta de lupta, de evidentiere, de afirmare, de ridicare si imbunatatire a nivelului de trai, dorinta de a ajuta neconditionat, de a creea si dezvolta o comunitate, un nucleu de bine care sa se poata extinde, vointa de a sparge tiparul de "roman = lenes, hot, profitor, prost, usor de manipulat, etc etc". La baza noastra avem o esenta de oameni buni, saritori, muncitori, inteligenti si puternici, capabili sa ne impunem si sa razbim cand e cazul, dar am uitat pe parcursul istoriei si am fost hraniti niste idei si principii vicioase care sa ne faca sa ne indoim de noi si de potentialul nostru, care sa ne faca la nivel subconstient sa acceptam si sa ne dorim o subjugare.

Aceste nuclee de putere pe care le putem crea prin care se poate dezvolta o comunitate si de acolo mai mult sunt bazate pe acesti oameni, mici lideri si coordonatori, fie ca e vorba de un grup de prieteni sau de o familie. Asa se pun fundatiile unei comunitati, plecand de la formula de individ, apoi familie, cerc de prieteni si apoi o grupare de oameni cu interese, principii si valori morale asemanatoare.

Asa ca dragii mei barbati dominanti, folositi-va de puterea pe care o aveti in nucleul vostru spre bine. Dezvoltati-va mentalitatea, eliberati-va de principiile invechite care ne-au dus in starea asta, indrazniti si visati spre mai mult, spre mai bine, invatati sa va ascultati sufletul si indrumati spre evolutie nu spre regres.

Manifestati vointa de a schimba, de a ne elibera de starea in care ne aflam acum, chiar si doar la nivel interior, pentru ca o veti insufla celor din jur la nivel subconstient cel putin. Asta este un mic pas pe care il putem face pentru a ne fi noua mai bine.

Nu va mai cramponati ca nu poti schimba nimic in tara asta, ca puterea e la altii, ca esti ca individ lipsit de putere. Varfurile sunt date intotdeauna de masa care le ridica iar acum avem varfurile pe care le meritam ca popor tocmai pentru ca ne-am individualizat si ne-am separat unii de altii. Ca individ nu ai putere, ca grup este deja altceva.

Cateva sfaturi care inglobeaza niste principii simple dar bune de viata.









Avem viata pe care avem curajul sa o avem. Daca sunteti nemultumiti sau nefericiti sa nu dati vina pe cei din jur. Este pentru ca nu indrazniti la mai mult. Asa ca indrazniti!

<< Pic source >>

joi, 14 martie 2013

Today i learned..

Ma deranja ceva de o vreme si nu intelegeam ce este. Pana la urma am reusit sa ma limpezesc si sa fac un pic de ordine in mine. Am acceptat anumite situatii asupra carora nu prea am control si am inceput sa le exploatez la maxim pentru mine, ceea ce intr-un fel a inceput sa ofere rezultate, am continuat o arie a activitatii mele "extrascolare"  desi aveam presiuni sa incetez sau sa domolesc pasul acestei activitati si e asa bine cand mai spargi niste baraje si limitari..mmm..si am mai invatat ca in momentul in care arat o anumita latura a mea sperii sau indepartez oameni pe care ii consider prieteni. Lucru pe care nu pot sa li-l imput, pentru ca este ceva ce nu multi pot intelege si/sau accepta pentru ca nu sunt pregatiti. Dar e in regula, chiar daca va indepartati de mine eu tot va voi purta in inima si va voi pretui pentru ceea ce m-ati ajutat sa devin.

So don`t go asking me to open up more if you can't handle it!
Much love! 

miercuri, 6 martie 2013

Idle Moments

Doza de cultura muzicala continua astazi cu o lectie in Jazz , in aria pe care imi place sa o numesc "Jazzie Jazz" - smooth, flirty, dirty and mixed with a lot of rhythm - Criticii numesc slow blues jazz. Pe muzica asta poti fie sa te relaxezi singur cu visele tale, fie poti sa te bucuri de ea impreuna cu o persoana draga, fie poti sa o lasi pe fundal sa umle spatiul si timpul tu facadu-ti activitatile. Personal o recomand..astazi mai bine ma rezum la recomadari :))

Fiecare isi va da seama pentru ce stare este muzica asta. E ceva intim si personal, ceva ce fiecare simte. Indrazniti sa experimentati cat mai mult! Si indrazniti sa-i lasati si pe cei din jur sa va vada asa!

Scurtand vorba, va prezint cu un deliciu vulgar Grant Green - Idle Moments.







Albumul e prea frumos asa ca nici voi mai pune timpul pieselor. 
Auditie placuta!

luni, 4 martie 2013

Maria Raducanu - un alt suflet mare

Atat de mare incat la fiecare auditie a pieselor ei simti se extinde, cum te inconjuara si pe cat ii dai voie te si umple, te hraneste cu sufletul ei transpus in sunete, intr-o muzica de inalta calitate.

Am vrut de ceva vreme sa scriu ceva despre ea si sa las cateva piese, dar pe semne ca a vrut sa fie Duminica asta. Pentru cateva detalii despre ea, despre viata ei foarte pe scurt si in acelasi timp si pentru o auditie puteti accesa pagina Radio Guerrilla unde a oferit un concert acustic foarte bun.

Se pare ca anul acesta am inceput cu un interes mai mare pentru muzica:)
E incadrata in genul Jazz - Jazz folcloric, dar din punctul meu de vedere ea are stilul ei propriu si personal. Orisicat, este o muzica rafinata, de relaxare, de camera, e muzica de narghilea si pahare de spirtoase alese, in fine, fiecare cu ce obiceiuri are.
Astazi m-am asezat in pat pe spate, am inchis ochii si am lasat-o sa vibreze prin mine plimbandu-ma pe unde a vrut ea, dandu-mi din experienta ei prin muzica.

Gasiti-va momentul special, intim, de siguranta si dati play!
Va urez auditie placuta dragii mei!





Pentru o auditie extinsa, aveti aici un concert intreg de 50 de minute.
Mai jos veti gasi si lista cu timpul de inceput al pieselor. 

[1] 01:51-07:35; [2]07:50-12:47; [3]14:0217:40; [4]17:55-22:20; [5]23:56-28:03;­ [6]28:16-33:36; [7]34:55-39:55; [8]40:1345:55; [9]47:04-50:15.
Recomand piesele 5 si 9. Piesele 6 si 8 sunt clipurile postate mai sus. 
*** Dand click pe intervalul de timp va v-a duce direct la piesa respectiva, dar pe pagina de Youtube ***