"Civilizatia adevarata a unui popor consista nu in adoptarea cu deridicata de legi, institutii, etichete, haine straine. Ea consista in dezvoltarea naturala, organica a propriilor puteri, a propriilor facultati ale sale" - Mihai Eminescu

duminică, 11 martie 2012

Dacii - Adevaruri tulburatoare - documentar

          Dupa ce prin anii 2004-2008 mi-au trecut prin mana o serie de carti si articole pe tema dacilor si a istoriei acestui neam care nu faceau decat sa aduca argumente si ipoteze care rasturnau "istoria scrisa si predata in scoli" si totodata imi alimentau intuitiile si sentimentele avute din copilarie, prin care respingeam aceste "adevaruri" cusute cu ata alba, iata ca a aparut un film documentar care vine si zguduie si mai tare lumea istoriei.

          Forma de prezentare a informatiilor este pe tipicul filmului "The Secret", asadar ne vorbesc oameni cu o vasta pregatire si cu un acces impresionant la anumite informatii care sunt de multe ori ferite de ochii maselor.

          Va invit cu mare drag sa urmariti acest documentar ce masoara 50 de minute, minute pe care nu le veti considera pierdute, ci din contra.




          Nu pot exprima recunostintei ce le-o port tuturor celor ce se lupta pentru ridicarea identitatii nationale a acestui neam, fie ca rasplata voastra sa vina din Ceruri.


Va las cateva linkuri utile:

http://www.radiovoceasufletului.ro/ - veti gasi o serie de emisiuni interesante si, spre norocul noastru, exista si o arhiva a emisiunilor.

4 comentarii:

  1. foarte adevarat ce prezinta documentarul.intrebari de bun simt pe care multi poate si le-au pus,primesc raspunsuri documentate si cel mai important dovezile le aduc multi straini.nu este ciudat totusi ca noi cei ce traim aici nu suntem interesati de adevar?chiar atat am decazut?eu sper ca nu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema, asa cum vad eu, nu e lipsa noastra de interes in aflarea adevaratului curs al istoriei, cat interesul altora de a-l tine ascuns.

    Sunt curios in cat timp vor ceda fosilele si vor schimba continutul manualelor de istorie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant. De acord insa cu cel de dinaintea mea: poate ca daca am avea cu totii un apetit mai mare pentru astfel de lucruri, ar fi mai dificil ptr. "fosile" sa ni le ascunda.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fata de acum cativa ani interesul a crescut, mai multi oameni afla de altii care au interesuri similare si automat se reduce acel sentiment de singularitate, care poate taia din elan. Avem descoperita o mica doza de "alt adevar" ce se lupta cu o istorie prefabricata de vreo 2-300 de ani. E de asteptat sa fie greoi sa intorci cu rotile in sus asa ceva, dar se va realiza.

    Efortul realizatorilor acestui documentar se va concretiza in timp si se vor vedea diferente.

    Oamenii au nevoie de cineva care sa le concentreze atentia si sa le deschida ochii si pe masura ce astfel de personaje vor aparea, lucrurile se vor schimba in bine.

    RăspundețiȘtergere