"Civilizatia adevarata a unui popor consista nu in adoptarea cu deridicata de legi, institutii, etichete, haine straine. Ea consista in dezvoltarea naturala, organica a propriilor puteri, a propriilor facultati ale sale" - Mihai Eminescu

miercuri, 27 martie 2013

Lucruri de stiut ca barbat

Fiind o persoana care a fost motivata de dorinta de a sparge tiparele in care m-am aflat la un moment dat, am avut parte de mutle experiente care m-au calit si m-au facut sa invat multe si sa inteleg mai bine rolul unui barbat intr-o relatie si familie. Rol care pentru foarte multi este inlocuit cu un surogat implementat gratie factorilor media si a pierderilor valorilor etice si morale care construiesc si dezvolta verticalitatea unei persoane.
Un om, fie el barbat sau femeie, fara o verticalitate morala si spirituala isi va lua lectiile de viata din cadrul "turmei". Din punctul meu de vedere, sufletele dominante, care in majoritate sunt barbatii, trebuie sa invete ca din "turma" generala sa se poata evidentia si sa se desprinda de ea luand sub ghidajul si indrumarea sa acele persoane pe care le poate indruma spre mai bine, corespunzator nivelului sau de evolutie
Este o responsabilitate pe care ne-o asumam in momentul in care deschidem ochii in lumea aceasta si pe care o avem de indeplinit cat de bine ne sta in putinta.

Asta este unul din rolurile principale ale noastre, de a indruma, creste si dezvolta niste valori benefice in cei din jurul nostru. Fie ei familie sau nu. Daca sunt in jurul nostru, e datoria noastra sa le punem la dispozitie, prin exemplu personal in primul rand, o cale pentru dezvoltare personala. Atunci cand persoanele dintr-un grup sunt individual puternice pot spori puterea de dezvoltare a intregului grup si astfel cresc cu totii cat timp exista cineva care sa ii poata coordona si mentine in armonie. 

Spun aceste lucruri pentru ca am vazut cu tristete cum acest rol este in buna masura uitat, inlocuit si ignorat de foarte multi si asta duce in definitiv la decaderea unei comunitati. Trebuie sa existe acesti stalpi de sustinere, trebuie sa existe aceste persoane care sa ofere un tel si un scop pentru care ceilalti sa se mobilizeze si trebuie sa oferim o viziune pozitiva de ansamblu. Am spus comunitate..usor hilar, nu? si cam trist in acelasi timp, caci nu pot sa spun ca mai avem asa ceva. Avem indivizi, avem grupuri de interes, avem mase de oameni prostite si dirijate intr-un sens prapastios.

Dorinta de lupta, de evidentiere, de afirmare, de ridicare si imbunatatire a nivelului de trai, dorinta de a ajuta neconditionat, de a creea si dezvolta o comunitate, un nucleu de bine care sa se poata extinde, vointa de a sparge tiparul de "roman = lenes, hot, profitor, prost, usor de manipulat, etc etc". La baza noastra avem o esenta de oameni buni, saritori, muncitori, inteligenti si puternici, capabili sa ne impunem si sa razbim cand e cazul, dar am uitat pe parcursul istoriei si am fost hraniti niste idei si principii vicioase care sa ne faca sa ne indoim de noi si de potentialul nostru, care sa ne faca la nivel subconstient sa acceptam si sa ne dorim o subjugare.

Aceste nuclee de putere pe care le putem crea prin care se poate dezvolta o comunitate si de acolo mai mult sunt bazate pe acesti oameni, mici lideri si coordonatori, fie ca e vorba de un grup de prieteni sau de o familie. Asa se pun fundatiile unei comunitati, plecand de la formula de individ, apoi familie, cerc de prieteni si apoi o grupare de oameni cu interese, principii si valori morale asemanatoare.

Asa ca dragii mei barbati dominanti, folositi-va de puterea pe care o aveti in nucleul vostru spre bine. Dezvoltati-va mentalitatea, eliberati-va de principiile invechite care ne-au dus in starea asta, indrazniti si visati spre mai mult, spre mai bine, invatati sa va ascultati sufletul si indrumati spre evolutie nu spre regres.

Manifestati vointa de a schimba, de a ne elibera de starea in care ne aflam acum, chiar si doar la nivel interior, pentru ca o veti insufla celor din jur la nivel subconstient cel putin. Asta este un mic pas pe care il putem face pentru a ne fi noua mai bine.

Nu va mai cramponati ca nu poti schimba nimic in tara asta, ca puterea e la altii, ca esti ca individ lipsit de putere. Varfurile sunt date intotdeauna de masa care le ridica iar acum avem varfurile pe care le meritam ca popor tocmai pentru ca ne-am individualizat si ne-am separat unii de altii. Ca individ nu ai putere, ca grup este deja altceva.

Cateva sfaturi care inglobeaza niste principii simple dar bune de viata.

Avem viata pe care avem curajul sa o avem. Daca sunteti nemultumiti sau nefericiti sa nu dati vina pe cei din jur. Este pentru ca nu indrazniti la mai mult. Asa ca indrazniti!

<< Pic source >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu