"Civilizatia adevarata a unui popor consista nu in adoptarea cu deridicata de legi, institutii, etichete, haine straine. Ea consista in dezvoltarea naturala, organica a propriilor puteri, a propriilor facultati ale sale" - Mihai Eminescu

joi, 31 ianuarie 2008

Amintiri placute
Bucuresti..semestrul 2.. dintr`un cap cretz si unu chel se iveste o idee, care mai tarziu a reusit sa se materializeze..Turul Romaniei.2570 km, 46 de obiective, muulte orase.
Plecare din Ploiesti:

-> Sinca veche, Brasov, Tg Secuiesc, Oituz, Onesti, Bacau, Piatra Neamt, Tg Neamt, Falticeni, Suceava, Radauti, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bicaz, Lacu Rosu, Praid, Sovata,
Tg Mures, Cluj, Oradea, Brad, Deva, Hunedoara, Orastie, Sibiu, Curtea de Arges, Pitesti, Targoviste, Ploiesti.

Vremea a fost predominant buna, oamenii ce ne`au iesit in cale sau carora noi le`am iesit in cale au fost oameni, nu am intampinat probleme cele 13 zile parca zburand pe langa noi.

As vrea sa fac un scurt rezumat al fiecarui loc pe care l`am vizitat dar este prea mult si acum nu dispun de timp.

Peisagistica ete geniala recomand Pasul Oituz, Cheile Bicazului, Cheile Turzii, Transfagarasaneul si mai sunt dar acum imi scapa.

Moldova isi etaleaza frumusetea prin cetatile, bisericile si manastirile pe care le adaposteste de atata vreme..

Lacurile vidraru, cincis, rosu, bicaz sunt destul de dragure, fiecare avand cu ce sa te impresioneze, trebuie doar sa intrebi.

Gradina botanica din Cluj este intr`adevar impresionanta si asta o spune o persoana pt care in mod normal florile si plantele nu reprezinta mare lucru.

Cluj, Oradea, niste orase simpatice, merita vizitate.

PesteraUrsilor, destul de draguta, si acolo specia de suboameni si`a facut simtita prezenta..din pacate.

Tebea - 2 biserici, o manastire, mormantul lui Avram Iancu si Gorunul lui Horea..se merita pe deplin.

In Hunedoara castelul Corvinilor este un motiv serios pt care sa te deplasezi pana acolo.

Orastie - Costesti -> Costesti Cetatuie ; Blidaru ; Sarmisegetuza ; Fetele albe...locuri prin care orice om trebuie sa treaca.


multe ar mai fi de scris, de impartasit, dar cuvintele cat si pozele nu pot face fata adevarului pe care il gasesti si il simti pe viu, drept pt care voi inchia aici acest scurt scurt scurt post..

Le multumesc tuturor celor care ne`au ajutat ca acea idee sa se transpuna in realitate.

Va pot ura doar sa mergeti si voi prin aceste locuri pt a simti farmecul lor..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu