"Civilizatia adevarata a unui popor consista nu in adoptarea cu deridicata de legi, institutii, etichete, haine straine. Ea consista in dezvoltarea naturala, organica a propriilor puteri, a propriilor facultati ale sale" - Mihai Eminescu

joi, 31 ianuarie 2008

Pana cand?!?!


Pana cand?!?! magnify
Dezgust, indignare, revolta, respect si speranta..acestea au fost sentimentele care m`au navalit dupa ce am citit si "rumegat" niste articole legate de adevarul neamului nosrtu..legate de daci..
Articolele respective fac referire la niste tablite de aur/plumb care ar fi invaluite de un mister..mister ce se clatina din ce in ce mai mult in ultimii ani, pt ca exista niste oameni care nu vor sa accepte NU..nu voi dezbate acest subiect pentru ca sunt indignat de atitudinea unora...
Unora care se cred ISTORICI..singura problema e ca la noi in tara acest cuvant este sinonim cu jefuitori de artefacte, dar bineinteles ca exista si istorici adevarati care se zbat pt cunoasterea si dezvaluirea adevarului.Singura problema e ca acestia sunt ingropati intr`o mare de minciuni si intentii neonorabile, betele in roata fiind un lucru cu care se intampina in mod frecvent..e trist..
In general istoricii sunt niste caini ahtiati dupa bani..ma refer la cei care au intrat in mafia fabricarii unei istorii micinoase....se vrea crearea unui "adevar" cunoscut de toti care sa ii ridiculizeze pe cei care se indoiesc de el..
acum ma intreb de ce si de unde a pornit aceasta idee ca poporul nu trebuie sa cunoasca adevarul..TOT adevarul legat de TOT..stiu, e o privire idealista dar care este fireasca..poate ca unii se tem acum si nu vor sa stie adevarul..dar avem dreptul sa il cunoastem..nu, NU il avem acum..ce ni se ofera esti nimic altceva decat dreptul la minciuni..si poate o farama de adevar..va recomand sa aveti rabdarea sa cititi tot ce e scris pt a vedea o farama din adevar..sau poate nu e nimic de pitit si adevarul este deja scos la iveala...atunci, de ce nu exista argumentari in sustinerea falsitatii acestor placute?????
Oricum, acestea sunt articolele ..lectura palcuta..

http://www.romfest.org/rost/iul2005/istoria-dacilor.shtml
http://www.formula-as.ro/reviste_744__311__tezaurul-dacic-de-la-sinaia.html
http://www.dacica.ro/ (posibilitatea de a comanda carti)
http://www.gardianul.ro/2007/01/19/eveniment-c2/tezaurul_dacic_de_la_sinaia_legenda_sau_adevar_ocultat_-s89067.html#vt
http://antiquity.ac.uk/ProjGall/petan/

Un comentariu:

  1. ,,In general istoricii sunt niste caini ahtiati dupa bani..ma refer la cei care au intrat in mafia fabricarii unei istorii micinoase....se vrea crearea unui "adevar" cunoscut de toti care sa ii ridiculizeze pe cei care se indoiesc de el."
    Adevarul e de partea ta!...

    RăspundețiȘtergere